Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ekspresowe ciasto z krążkami jabłek"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj na poprószonej mąką stolnicy tak, aby kształt odpowiadał rozmiarom dużej blachy. Następnie przenieś je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i ponakłuwaj widelcem. Rozsmaruj na nim marmoladę z dzikiej róży.
Jabłka obierz, pokrój w cienkie plastry i usuń z nich gniazda nasienne. Każdy plasterek skrop sokiem z cytryny. Jabłka przełóż na płat ciasta, połóż na nich małe wiórki masła i posyp cukrem.
Blachę z ciastem i jabłkami piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 °C przez ok. 30-40 minut. Po upieczeniu wystudź, pokrój na kwadratowe porcje i podawaj. Czas przygotowania: 55 minut
Cena porcji: ok. 6 zł. Kalorie: porcja 260 kcalŹródło: Na żywo