Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowy placek z bakaliami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Orzechy i rodzynki zalej gorącą wodą. Mleko podgrzej w garnku. Drożdże wymieszaj z cukrem, łyżką mleka i mąki, odstaw. Resztę mąki wsyp do naczynia, dodaj mleko, jajka, cukier, sól i cynamon. Masło rozpuść, wystudź i dodaj do masy. Wyrób ciasto, odstaw je na godzinę w ciepłe miejsce.
Formę posmaruj masłem i obsyp mąką. Osącz bakalie, obsyp je mąką, dodaj do ciasta. Ponownie zagnieć ciasto, uformuj i włóż do formy. Odstaw na 30 minut. Żółtko roztrzep widelcem, wymieszaj z cukrem i posmaruj wierzch ciasta. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień