Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na pyszny krem budyniowy, którym można przełożyć tort, napełnić kruche babeczki, itp.
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 135
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 229
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 135
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 229
Składniki
300 ml mleka wlać do garnka, dodać cukier i cukier waniliowy. Zagotować. Do drugiej części mleka, czyli 200 ml, dodać mąkę ziemniaczaną, żółtka i dokładnie wymieszać, aby pozbyć się grudek. Do gotującego mleka wlać przygotowaną mieszankę. Gotować kilka minut cały czas mieszając, aż zacznie gęstnieć. Ugotowany budyń nakryć folią (tak, aby dotykała jego powierzchni) i odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia. Masło utrzeć. Następnie, po łyżce, dodawać zimny budyń i cały czas miksować. Po dodaniu całego budyniu krem jest gotowy.