Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na sernik na mojej stronie jest dość sporo. Z ciastem, z owocami, z polewą – ten jest najzwyklejszy, bardzo prosty w wykonaniu i w dodatku bez dodatku tłuszczu. Prawie sam ser – dlatego warto pokusić się o taki dobrej jakości i własnoręcznie go zmielić. Ja używam twarogu z Wieprza, ale pewnie każdy z Was ma swój wypróbowany i sprawdzony:)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Składniki
Tortownicę o średnicy ok. 21 cm lub małą kwadratową blachę wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy pokruszonymi ciastkami. pozostale składniki miksujemy na masę serową. Przepis na ekstrakt wanili znajdziecie tu - http://www.natalerzuagnes.pl/przepis/ekstrakt-z-wanilii/ . Nie miksujemy zbyt długo, by sernik nam nie opadł po upieczeniu. Pieczemy 60-70 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Studzimy w piekarniku, a następnie ok. 12 godz. w lodówce.