Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z kawałkami czekolady dobrze komponuje się w smaku z delikatnym kokosowym kremem na górze. Gwarantuję, że muffiny znikną szybko.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180C.
Utrzeć masło z cukrem na gładką masę, dodać jajko i jogurt naturalny. W drugiej misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Dodać suche składniki do masy jogurtowej i wymieszać.
W kąpieli wodnej roztopić masło i 75g czekolady. Dodać masę czekoladową do ciasta i wymieszać.
Drugą porcję czekolady posiekać na drobne kawałki i delikatnie wymieszać z ciastem. Napełnić foremki do 3/4 wysokości. Piec przez ok. 25 minut. Do pojemnika od blendera wlać mleko kokosowe, serek mascarpone, wiórki kokosowe i cukier puder. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Po upieczeniu muffiny schłodzić, posmarować kremem kokosowym i posypać wiórkami.