Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cytrynowe ptasie mleczko"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Składniki
Galaretki rozpuszczam w szkl. gotowanej wody, studzę. Mleko mocno schładzam i ubijam mikserem. Dodaję po łyżce ostudzonej płynnej galaretki, ciągle miksując.
Wylewam piankę do szklanego naczynia, wstawiam na noc do lodówki. Następnie wyjmuję i kroję w małe prostokąty.
Czekoladę wkładam do garnuszka, roztapiam w kąpieli wodnej, lekko studzę. Zanurzam piankę w ciepłej, ale nie gorącej czekoladzie, układam na kratce do zastygnięcia.
Tabliczkę czekolady warto zastąpić kuwerturą. Jest bardziej lśniąca i krucha, gdy zaschnie. Danuta Piecyk z GoździkowaŹródło: Kobieta i życie