Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas ostatnich zakupów wpadły mi w oko śliwki...i sama wpadłam jak śliwka w kompot ! Zachciało mi się smaku i zapachu wprost z lata... akurat te importowane były baaardzo słodkie,dodałam więc żurawiny,żeby ciasto wyszło bardziej kwaskowe...
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Jajka ubić z cukrem na kogel mogel.Dodać olej,wodę,proszek,zapach i mąkę.Miksować kilka minut na gładką masę.Przelać ciasto do prostokątnej formy (25 x 30 ) ,posypać żurawiną i ułożyć pokrojone w ćwiartki śliwki skórką do dołu.Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika(175) i piec 45-50 minut.Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO