Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia, z truskawkowym musem
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
KRUCHY SPÓD: Herbatniki wrzucamy do siatki, i kruszymy ubijakiem. Następnie przesypujemy do miski, dodajemy masło i zagniatamy ręką. Masę wsypujemy na blaszkę, mocno dociskamy do dna. Odstawiamy do lodówki na pół godziny. MUS TRUSKAWKOWY: Truskawki miksujemy z wodą i pudrem. Galaretki zalewamy gorącą wodą - ma je zakryć, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Następnie wlewamy do musu i mieszamy. Odstawiamy do lodówki. CYTRYNOWA PIANKA: Jogurt miksujemy z pudrem. Galaretkę zalewamy odrobiną wrzątku, mieszamy do rozpuszczenia. Następnie łączymy z jogurtem - odstawiamy do lodówki. Na spód herbatnikowy wylewamy cytrynową piankę, gdy stężeje, wylewamy mus truskawkowy. Można posypać cukrem.