Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta z owocami, a gdy jeszcze placek jest z kruszonką, mniam, to już mamy komplet. Poniżej pyszne, szybkie i proste ciasto ze śliwkami. Oczywiście można je upiec z innymi owocami.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Składniki
Kruszonka - Składniki wyrobić, dobrze schłodzić w lodówce. Blaszkę o wymiarach około 20 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Śliwki umyć, osuszyć, przeciąć na pół, wydrylować. Ciasto - Cukier i cukier waniliowy utrzeć z margaryną. Stopniowo dodać jajka, olej i śmietanę. Dolać rum. Dosypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i zmiksować na puszystą masę. Ciasto przełożyć do foremki. Owoce wyłożyć na ciasto. Zimną kruszonkę zetrzeć na ciasto (na tarce). Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180-200 st. C (kruszonka powinna się zrumienić).