Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 264
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 60
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 64
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5370
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 264
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 60
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 64
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5370
Składniki
Przygotowanie kruszonki Masło stopić, dodać cukier oraz skórkę z cytryny. Mąkę nie dawać od razu całej, dodawać na 2-3 razy. Przygotowaną kruszonkę dajemy do lodówki, aż przygotujemy całe ciasto. Przygotowanie rabarbaru Rabarbar umyć i pokroić na mniejsze kawałeczki, wymieszać z cukrem oraz mąką (mąkę dodajemy aby owoce nie opadły na spód ciasta) Przygotowanie ciasta Masło utrzeć z cukrem, gdy będzie już dobrze utarte (puszyste) dodać jajka, a na koniec mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przekładamy do formy (20X25 cm) na cieście układamy rabarbar i pieczemy ok 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.