Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy lub chcesz poczęstować czymś wyjątkowych gości, oto propozycja dla Ciebie. Poznaj przepis na bardzo proste ciasto z nutką smaku kakaowego z orzechami. Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch. Ciasto bez pieczenia.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Składniki
1. Wafelki kakaowe kruszę, orzechy przekładam do woreczka i rozbijam na mniejsze części. 2. Na dnie formy układam namoczone w mleku herbatniki i smaruję cienko masą kajmak.
3. Śmietanę ubijam z mascarpone mikser około 5 minut. Następnie 1/3 masy odkładam a do pozostałej dodaję pokruszone wafelki i połowę orzechów. Połowę tej masy wykładam na masę kajmak.
4. Ponownie układam herbatniki namoczone w mleku. Do pozostałej masy z wafelkami dodaję 1 łyżkę masy kajmak i dokładnie mieszam, Masę wykładam na herbatniki.
5. Masę przykrywam ostatnią warstwą z herbatników, smaruję masą kajmak, następnie układam masę białą .
6. Czekoladę ścieram na tarce o dużych oczkach łączę z pozostałymi orzechami i posypuję wierzch ciasta. 7. Ciasto chłodzę w lodówce dwie godziny.
8. Gotowe. 9. Smacznego.