Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto, idealne na Święta dla zabieganych.
Forma 35 cm x 11 cm
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1149
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1149
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka, dodawać w trakcie miksowanie, do utartego masła. Dodać przesianą mąkę, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki maku i zmiksować. Następnie dodać orzechy i dalej miksować. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 1 godz. w temp. 180ºC. Gdy ciasto ostygnie, polać je roztopioną czekoladą z łyżeczką masła i udekorować posiekanymi orzechami.