Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo proste do wykonania, robi się go bardzo szybko a najważniejsze: to zawsze się udaje.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Jajka i cukier dobrze ubić trzepaczką sprężynową. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Pod koniec wlać do ciasta olej i kilka kropli aromatu, delikatnie wymieszać. Foremkę do ciasta o wym. 12x24 cm, wysmarować masłem lub margaryną, posypać bułką tartą lub mąką, Wyłożyć ciasto./ Ja do ciasta włożyłem jeszcze trochę truskawek mrożonych /. Piec w średnio nagrzanym piekarniku do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.