Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto salceson z jabłkami to kultowy deser z dawnych lat. Jest niezwykle prosty i szybki do zrobienia. Doskonale sprawdzi się jako słodki poczęstunek dla gości i domowników.
Tortownica o średnicy 24-26 cm
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, kakao i cynamon.
Jajka wbijamy w całości do miski. Dodajemy cukier. Składniki ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy olej z jogurtem naturalnym. Wszystko razem miksujemy do połączenia składników.
Do mokrych składników dodajemy stopniowo suche składniki. Wszystko razem mieszamy do momentu uzyskania gładkiej masy.
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Orzechy rozbijamy na mniejsze kawałki. Oba składniki dodajemy do ciasta. Wszystko razem mieszamy.
Tortownicę o średnicy 24-26 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Surowe ciasto przelewamy do formy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 40-50 minut (do suchego patyczka).