Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem 3/4 szklanki cukru. Ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Mąkę, mak, proszek do pieczenia wymieszać razem i połączyć z pianą. Najlepiej użyć szpatułki. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem tortownicy. Pieczenie - 200 stopni - 20 min. Wystudzić ciasto. 1/2 litra mleka zagotować z masłem i cukrem. Gotujące się mleko zalać mlekiem - 1/2 szklanki - z wymieszaną mąką pszenną i ziemniaczaną. Mieszać i chwile pogotować, aż masa zgęstnieje. Masę mleczną wylać na ciasto. Może być gorąca. Na wierzchu poukładać herbatniki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i mleka. Ciepłą czekoladę wylać na herbatniki tworząc esy floresy. Schłodzić. Smacznego