Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste i nieskomplikowane w przygotowaniu ciasto marchewkowe. Dodatek marchewki sprawia że ciasto jest wilgotne i bardzo smaczne a jeszcze ta polewa z serka to już niebo w gębie.
tarka, tortownica, mikser, rondelek, papier do pieczenia,
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Składniki
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka ubijamy mikserem z cukrem, cały czas ubijając cienkim strumieniem wlewamy olej. Przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Po wymieszaniu dodajemy startą marchewkę oraz posiekane orzechy włoskie( gdyby marchewka miała za dużo soku, należy ją co nieco odcisnąć). Całość mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 26 cm. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 45- 50 minut. (najlepiej do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto smarujemy polewą z serka topionego lub posypujemy cukrem pudrem. Polewa; Masło wkładamy do rondelka i rozpuszczamy na małym ogniu razem z serkiem topionym kremowym , następnie miksujemy powstałą masę z cukrem pudrem.
Ciasto gotowe do podania.