Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,wilgotne ciasto ze śliwkami::)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Składniki
Śliwki umyć,usunąć pestki i pokroić na drobniejsze kawałki. Masło rozpuścić i wystudzić. W misce ubić śmietanę z cukrami do uzyskania puszystej konsystencji.Następnie nadal ubijając dodać jajka i roztopione masło. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia,kakao i solą a następnie połączyć z mokrymi składnikami.Wymieszać szybko tak by ciasto pozostało lekko grudkowate. Do ciasta dodać śliwki,wymieszać. Przełożyć ciasto do foremki i piec w temp.200 st ok 30-40 min (do tzw.suchego patyczka) Smacznego:)