Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto jabłkowe z budyniem"
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 139
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 237
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 139
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 237
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agnie szka Huber z Wrocławia</strong>
Ciasto: mleko, cukier i pokrojone masło podgrzewaj, aż masło i cukier się rozpuszczą. Ostudź. Wbij jajka, zmiksuj. Wkrusz drożdże, przykryj, odstaw do wyrośnięcia. Dodaj przesianą mąkę, wyrabiaj, aż ciasto będzie odchodziło od ręki. Odstaw do wyrośnięcia.
Budyń ugotuj na 400 ml mleka. Ciasto wylej na blachę. Jabłka obierz, pokrój na plastry, ułóż na cieście. Pomiędzy jabłka nałóż mus brzoskwiniowy i budyń, posyp cynamonem. Piecz 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie