Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-09-2019
Lubicie jesień? Ja jedynie za te dobroci, które można kupić w warzywniakach :) Dzisiaj propozycja jednego z jesiennych ciast :D
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1116
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1116
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
Składniki
Mąkę przesiać wraz proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, wymieszać. W misce roztrzepać trzepaczką jajka z cukrem, dodać sok z limonek, oliwę i sproszkowane orzechy. Dokładnie dodać zblendowana dynię i wymieszać. Przełożyć do suchych składników, połączyć dokładnie. Wylać do rantu ustawionego na 16cm. Na górze ułożyć śliwki. Piec w 170 stopniach godzinę minut, sprawdzić patyczkiem przed wyjęciem. Ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!