Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty biszkopt a w nim czekoladowo-wiśniowa masa. Pychotka!!!!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1142
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1142
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać ocet i dokładnie wymieszać. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu kakao. Całość dobrze wymieszać. Upiec dwa placki albo jeden i po upieczeniu przekroić.
Masa: na parze ubić żółtka i jajka. W szklance wody ( gorącej) rozpuścić galaretkę. Czekoladę rozpuścić z odrobiną mleka. Wiśnie z kompotu zmiksować. Masło utrzeć, stopniowo dodając - po 1 łyżce- masę jajeczną, płynną czekoladę, zmiksowane wiśnie, tężejącą galaretkę i na koniec delikatnie wymieszać- odcedzone z syropu wiśnie (całe). Gotową masą przełożyć ciasto w kolejności: ciasto- masa- ciasto-masa- można polać polewą. Oczywiście udekorować wiśniami.