Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Składniki
12 herbatników wyłożyć na dno tortownicy. W garnku rozpuścić margarynę z czekoladą. Dodać ser i nadal podgrzewać i mieszać. Dodać miód i porcjami budyń w dalszym ciągu mieszając. Doprowadzić do zagotowania. Taką masę wyłożyć porcjami na herbatniki. Przykryć pozostałymi herbatnikami. Wystudzić. Zagotować ok 400 ml wody i dodać konfiturę. Dodać galaretkę i mieszać aż się rozpuści. Dodać wiśnie z nalewki . Pozostawić do lekkiego stężenia. Wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w 1/3 szkl gorącej wody i wystudzić. Zimną śmietanę ubić i dodać cukier puder. Mieszać i delikatnie dodawać rozpuszczoną galaretkę. Śmietanę wyłożyć na ciasto. Wyrównać i pozostawić do stężenia. Posypać płatkami czekoladowymi. Smacznego.