Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto czekoladowo-jabłkowe"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 28
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 193
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 28
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 193
Składniki
Jabłka umyj, obierz, pokrój w małą kostkę, wymieszaj z cynamonem. Masło rozpuść w garnku, wystudź. Do miski wbij jajka, wsyp cukier, zmiksuj. Wlej masło, mleko, zmiksuj. Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą, przesiej do masy, całość wymieszaj.
Jabłka dodaj do masy, wymieszaj. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 45 minut w temperaturze 180°C. W garnku rozpuść masło, dodaj połamaną czekoladę, podgrzewaj mieszając, polewą polej ciasto. Udekoruj jabłkami.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień