Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwie to ciasto jest o dwóch smakach. Krem jest kwaskowaty, natomiast piana słodka. Jednak świetnie się ze sobą komponują i smakuje ciasto wybornie.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1162
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 197
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1162
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 197
Składniki
Ucierać żółtka z cukrem do białości (mikserem), posiekać mąkę z masłem, dodać żółtka z cukrem, chwilę wyrabiać. Ręcznie wyłożyć na formę tarty ( u mnie okrągła blaszka ). Włożyć do piekarnika na 10 minut na 180 stopni C tak, aby się troszkę przyrumieniło.
Wymieszać żółtka, jajko, cukier i śmietanę, najlepiej zmiksować. Zetrzeć skórkę z dwóch cytryn + sok z cytryn i połączyć razem. Wylać na podpieczone ciasto. Wstawić do piekarnika na 30 minut nagrzanego do 180 stopni C.
Ubijać białka na pianę + szczypta soli. Potem dodawać cukier kryształ. Wyłożyć na upieczone ciasto. Wstawić do piekarnika na 10 minut na 160 stopni C.