Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1131
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1131
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Z białek ubij pianę. dodawaj do niej dalej miksując żółtka, cukier i mąkę, oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylej fo formy i piecz 25 minut w 180 st. C. Zdejmij z ciasta folię i przekrój na pól.
1 galaretkę rozpuść we wrzątku, odstaw. Śmietanę ubij razem z śmietanfixami. Do śmietany dodaj galaretkę. Wymieszaj i odstaw na 5 minut do lodówki. 2/3 masy wyłóż na 1 blat biszkopta, nałóż drugi blat i nałóż pozostałą część kremu.
Brzoskwinie osącz z zalewy, pokrój je na kawałki i wyłóż na mase. 2 galaretki rozpusć w 2 szklankach wody, odstaw. Wylej galaretkę, gdy zacznie tężeć na brzoskwinie. Odstaw do lodówki.