Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka zbożowe z żurawiną"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 18
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1138
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 160
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 18
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1138
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 160
Składniki
Masło włóż do rondla, wlej 150 ml wody, mieszając, rozpuść. Płatki owsiane posiekaj, dodaj sodę, szczyptę soli i żurawinę. Wlej masło, dodaj białko. Zagnieć.
Masę rozwałkuj na ok. 4 mm, jeśli potrzeba, podsypując płatkami. Wykrój ciastka (dowolną foremką).
Ciastka ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Piecz ok. 20 minut w 180°C. W połowie odwróć na drugą stronę.
Czas przygotowania: 45 min
Ilość porcji: 6
Cena za porcję: 0,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie