Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cake pops to popularne ciasteczka na patyku, smakują dzieciom i dorosłym. Przepis na ok 15 lizaków w zależności od wielkości.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Na koniec ubijania piany z białek dodać cukier następnie żółtka. Do masy dodać przesianą mąkę całość wymieszać delikatnie łyżką. Wylać biszkopt do formy. Piec ok. 35-40 min w temp. 160-175stopni. Biszkopt po wystygnięciu drobno pokruszyć, dodać serek mascarpone, nutellę i łyżkę oleju. Całość wymieszać. Wyrobioną masę włożyć na 15 min do zamrażarki. Po wyjęciu z zamrażarki oddzielić porcję i utoczyć kulki. Następnie kulki nadziać na patyczki umoczone w czekoladzie, następnie zanużyc w czekoladzie kulki (czekolada moze być bała, mleczna, gorzka) i wstawić na następne 15 min do zamrażarki. Ponownie po wyjęciu z zamrażarki otoczyc kulki w czekoladzie zamaczając w posypce. Lizaki ciasteczkowe przechoywać w lodówce. Wyjąć ok 30min przed spożyciem.