Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Składniki
Ciasto: Masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać startą skórkę z cytryny, jajka i nadal ucierać. Na końcu wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto dokładnie wymieszać drewnianą łyżką i wylać na dwie posmarowane tłuszczem blachy. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 15 minut. Masa: Orzechy włoskie drobno pokroić, laskowe należy dodawać do masy w całości. Połowę cukru skarmelizować, dodać połowę masła i orzechy włoskie. Gotową masę natychmiast rozsmarować na jednym z ciast. Drugą masę zrobić analogicznie do pierwszej tylko dodać inny rodzaj orzechów, pokryć nią drugie ciasto. Gotowe ciasta kroić na trójkąty. Polewa: Kakao wsypać do garnuszka, dodać cukier, margarynę i 2- 3 łyżki wody. Całość zagotować. Gdyby polewa była zbyt gęsta, można jeszcze dolać wody. Ciastka zamaczać jednym rogiem w polewie czekoladowej. Ustawiać na pergaminie. Kiedy czekolada zastygnie, ciastka przełożyć na talerz.