Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące róże"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1177
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1177
Składniki
Przytnij ciasto francuskie tak, by miało wymiar 5x22 cm – potrzebujesz tyle arkuszy, ile masz foremek (o średnicy ok. 20 cm). Wzdłuż dolnej części arkusza, na szerokości 2 cm, rozsmaruj cienko marmoladę. Posyp kawałkami truskawek i zwijaj wzdłuż rulonu, tak by uzyskać różę.
Ułóż zwinięte ciasto w foremkach do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C stopni przez 15-20 minut, aż ciasto się przyrumieni. Gdy ostygnie, posyp je cukrem pudrem i resztą truskawek.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: średniŹródło: TV14