Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
puszysty, czekoladowy biszkopt z kremowym, delikatnym, budyniowo-chałwowym kremem ... pyszności :-)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier i cukier waniliowy. Następnie dodawać żółtka, nadal mieszając. Mąkę, proszek do pieczenia i budynie przesiać i dodać do masy. Całość delikatnie wymieszać. Przełożyć do blachy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą, piec w temp. 170 stopni ok. 30 min.
Masa: Budynie ugotować na mleku i wystudzić. Utrzeć masło i dodawać po łyżce wystudzony budyń. Na koniec dodać zmiksowaną chałwę i dokładnie utrzeć, aż masa będzie gładka.
Biszkopt przeciąć na pół. Do blachy włożyć jedną część, wyłożyć połowę masy, przykryć drugą częścią biszkoptu i na wierzch wyłożyć resztą masy. Na wierzch można zetrzeć gorzką czekoladę (placek przechowywać w lodówce). Smacznego :-) P.S. Przepis pochodzi z blogu slodkieimpresje.blox.pl