Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, pięknie pachnące ciasto , rozpływające się w ustach.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 323
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 203
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 323
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 203
Składniki
Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem. Masę jajeczną wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka.
2 galaretki rozpuścić w szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do stężenia. Brzoskwinie umyć , usunąć pestki , pokroić na połowy. Połowę brzoskwiń zblendować. śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone wymieszać, dodać mus brzoskwiniowy oraz tężejącą galaretkę , wymieszać.
Ciasto podzielić na połowę, na jedną wyłożyć przygotowaną masę brzoskwiniową.
Przykryć drugą połową ciasta, ułożyć kawałki brzoskwiń.
2 galaretki rozpuścić w 3 szklanka gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce około 4 godzin. Podzielić na porcje.