Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
efektowne kolorowe ciasto, które zachwyci każdego, wbrew pozorom szybko się robi
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Składniki
BISZKOPT: Mąki, proszek i kakao razem mieszamy w miseczce. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, a następnie mąki i olej. Delikatnie mieszamy. Pieczemy ok. 20 –25 min. w 180 stopniach.
MASA BUDYNIOWA: Na soku z brzoswkiń (1 szkl.) i cukrze gotujemy budyń, studzimy. Ucieramy masło, dodajemy wystudzony budyń. Masę układamy na biszkopcie. Brzoskwinie kroimy na ćwiartki, układamy na kremie jasnym.
Galaretkę rozpuszczamy w ¾ szkl. gorącej wody. MASA ŚMIETANOWA: Cukier mieszamy ze śmietan-fixem, kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek, na końcu cukier i sok. Wykładamy na brzoskwinie. Następnie układamy herbatniki, zalewamy tężejącą galaretką.