Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brzoskwinie z serkiem i ciasteczkami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 191
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 191
Składniki
Cytrynę porządnie wyszorować, sparzyć. Otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodając porcjami schłodzony serek mascarpone, miód, sok i skórkę z cytryny oraz przesiany przez sitko cukier puder. Gotowy krem odstawić do lodówki do schłodzenia.
Brzoskwinie wyjąć z zalewy, pokroić w kostkę, przełożyć do rondla. Zalać sokiem z puszki, zagotować.
Do brzoskwiń dodać drobny cukier i skrobię ziemniaczaną wymieszaną z 100 ml zimnej wody, zagotować ponownie, wystudzić. W salaterkach porozkładać rozkruszone markizy (najlepiej włożyć je do woreczka i rozwałkować).
Na ciastkach porozkładać warstwę kremu, frużeliny brzoskwiniowej i znów kremu. Deser dekorować kawałkami ciasteczek i posiekaną czekoladą. Przed podaniem koniecznie porządnie schłodzić.
ok. 30 min plus chłodzenieŹródło: Twoje Imperium