Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię to ciasto, a dla odmiany postanowiłam je zrobić z białej czekolady.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1114
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1114
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
Składniki
Rozpuścić masło wraz z białą czekoladą. Powinniśmy otrzymać kremową konsystencję. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wymieszać z kremem czekoladowym. Ciągle miksując dodawać powoli mąkę. Na koniec dodać startą na tarce, na dużych oczkach gorzką czekoladę i lekko zmiksować. Prostokątną lub kwadratową formę wyłożyć pergaminem a następnie równomiernie rozlać ciasto. Piec w 180° przez 30 minut.
W rondelku na małym ogniu rozpuścić dżem wiśniowy i rozlać go na wystudzone ciasto. Chwilkę odczekać aż dżem stężeje.