Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto z rabarbarem przygotowuje się niemal od ręki. Cały proces przygotowania zajmuje maksymalnie 10-15 minut. Najdłuższą fazą jest pieczenie. To idealne rozwiązanie na niespodziewanych gości. Choć ciasto wygląda niepozornie, naprawdę cieszy kubki smakowe. Słodka kruszonka świetnie równoważy kwaskowatość rabarbaru.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1116
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1116
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
Składniki
Mąkę, budyń i proszek do pieczenia przesiej. W misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodaj szczyptę soli. Wbijaj po kolei po jednym jajku, cały czas ucierając.
Do masy dodaj przesiane suche składniki i wymieszaj wszystko do całkowitego połączenia składników Blachę o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej ciasto i wyrównaj. Rabarbar pokrój na drobne kawałki i posyp nimi równomiernie ciasto.
Przygotuj kruszonkę. Wszystkie składniki wsyp do osobnej miski i wyrób do gładkiej masy. Jeśli będzie zbyt kleista, dodaj trochę mąki. Kruszonkę posyp równomiernie ciasto. Piekarnik rozgrzej do temperatury 175 st. Celsjusza. Piecz ciasto przez ok. 45 minut, do suchego patyczka. Błyskawiczne ciasto z rabarbarem świetnie pasuje do popołudniowej kawy i lodów.