Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie ciasto i do tego mało pracochłonne
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 16
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1136
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 159
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 16
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1136
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 159
Składniki
1. galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1 szkl gorącej wody, wystudzić, 2. jogurt miksować z cukrem pudrem aż do momentu rozpuszczenia cukru, dodać śmietan-fix, i zmielony ser, miksować jeszcze chwilę, dodać schłodzoną ale nie tężejącą galaretkę, miksować do uzyskania jednolitej masy, wymieszać z pokrojonymi brzoskwiniami, 3. masę wstawić na ok 20 min do lodówki, 4. biszkopt przekroić na pół, nasączyć syropem z brzoskwiń, można dodać alkohol (jedynie w przypadku jeśli ciasto będą jedli tylko dorośli), 5. na ciasto wyłożyć masę serową, przykryć drugim plackiem, 6. czekoladę rozpuścić z mlekiem, polać ciasto, udekorować, mocno schłodzić, smacznego