Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z bitą śmietaną i owocami
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 28
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 192
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 28
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 192
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać wodę i sok z cytryny. Dalej ucierać. Następnie dodać mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Z białek ubić sztywną pianę, wymieszać z ciastem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto przelać na blaszkę lub do tortownicy. Piec około 30 minut w temperaturze 180*C. Po wyjęciu schłodzić ciasto na kratce.
Śmietanę ubić na sztywno.
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy nam całkowicie stężeje pokroić ją w kostkę. Brzoskwinie lub inne owoce pokroić w kostkę.
Górę ciasta wysmarować dżemem, ułożyć owoce i galaretkę i delikatnie przykryć bitą śmietaną.
Na śmietanie rozłożyć biszkopty i posypać cukrem pudrem.