Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Składniki
Białka mocno schłodź, potem wymieszaj z solą. Ubij na sztywną, lśniącą pianę. W czasie ubijania porcjami wsyp cukier. Pod koniec dolej sok z pomarańczy. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie tortownicy rozsmaruj bezę. Łyżką zrób wgłębienie, w które po wysuszeniu bezy włożysz krem oraz owoce.
Bezę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 100°C. Susz około 2 godzin.
W tym czasie śmietanę wymieszaj z cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem i zagęstnikiem. Ubij na sztywno. Truskawki umyj, usuń szypułki, osusz.
Owoce pokrój na cząstki. Bezę ostrożnie wyjmij z tortownicy, wystudź. Napełnij kremem śmietanowym i obłóż truskawkami.Źródło: Naj