Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bajaderka w migdałach"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, masło i jajka. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na grubszy placek. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 45 minut w 180 st.
Placek od razu po wyjęciu z piekarnika potnij na kawałeczki. Mleko wymieszaj z miodem, marmoladą i kakao. Polej tym kawałki ciasta. Rękoma wyrób na jednolitą gładką masę. Uformuj z niej kilka grubszych wałeczków.
Konfiturę podgrzej, posmaruj nią wałeczki. Posyp je migdałami, lekko wciśnij je w masę bajaderkową. Odstaw na noc. Potem pokrój w plasterki.Źródło: Tina