Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka gotowana, w polewie"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Przepis przysłała Hanna Rydlewska
SKŁADNIKI: po szklance mąki tortowej, ziemniaczanej i cukru , 6-7 jajek, 25 dag margaryny, półtorej łyżeczki proszku do pieczenia, aromat migda łowy.
Polewa: 10-15 dag margaryny, 10-15 dag cukru pudru, 2-3 łyżki mleka, 4 łyżeczki kakao, półtorej łyżeczki mąki ziemniaczanej.
Wykonanie:
Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami. Mąkę tortową i ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsypuj do masy żółtkowej, ubijając. Dodaj aromat i ubite białka, zamieszaj.
Ciasto wlej do formy do gotowania babek. Zamknij, wstaw do rondla z zimną wodą, przykryj. Gdy woda zawrze, gotuj godzinę i 15 minut. Polewa: podgrzewaj, mieszając. Babę ostudź, udekoruj polewą.Źródło: Chwila dla Ciebie