Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Aromatyczne śledzie wigilijne"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1161
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 194
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1161
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 194
Składniki
Matiasy zalewamy tłustym mlekiem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Osuszamy i każdy filet kroimy na kilka części.
W tym samym czasie mieszamy marynaty. Wkładamy do niej porcje filetów śledziowych. Zalewamy olejem, wkładamy do słoika, szczelnie zamykamy wieczko, i także na kilka godzin odstawiamy do lodówki.
Śledzie wyjmujemy, układamy na półmisku i przed podaniem posypujemy posiekaną cebulką dymką.
Wartość odżywcza jednej porcji 263 kcal Białko 11g/ Tłuszcz 18 g/Węglowodany 12 g
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 1,30 złŹródło: Rewia