Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort doskonały na każdą okazję, a przy tym bardzo szybko się go robi
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Składniki
Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Pieczemy 35 w 170 stopniach. Wystudzone ciasto kroimy na 2 placki. Można nasączyć likierem kokosowym.
Krem: 1/3 szkl. mleka odlewamy, resztę mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostawionym mleku rozrabiamy budyń. Mieszankę budyniową wlewamy do gotującego mleka, mieszamy. Ucieramy masło, dodajemy wystudzony budyń. Na końcu dodajemy wiórki i likier. Masą przekładamy biszkopt. Wierzch dekorujemy polewą czekoladową.