Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Składniki
Mąkę, cukier, kakao i cynamon wsypujemy do miski wlewamy mleko i olej, dodajemy jajko, sodę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy mikserem.
Uzyskaną masę wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 30 minut
Po upieczeniu poczekać aż ciasto wystygnie następnie przekrawamy wzdłuż na pół i smarujemy dżemem po czym składamy. wierzch można posypać cukrem pudrem lub polać gotową polewą.