W zamyśle autorki ten groch z kapustą, czy jak mawiał po łacinie Julian Tuwim, cicer cum, łączy jednak w całości przekonanie, że jedzenie jest jednym z największych uroków życia, że można jeść smacznie i zdrowo, a przede wszystkim, że nie trzeba się strasznie namęczyć, żeby coś pysznego przygotować. Gotowanie to tworzenie i jak każda działalność twórcza wymaga inwencji i odwagi, a odpłaca radością tworzenia stworzonym dziełem.
Kolaż kulinarny Perły Kacman
Kolaż kulinarny, jak sam tytuł wskazuje, to pomieszanie różności - zawiera przepisy z różnych stron świata i z różnych kultur, na swojskie kartofle i egzotyczne owoce morza.
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Przekąski
Wędzone rybki przez mojego męża
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
6
Dania główne
Kanapka "President" (Brie z boczkiem z grila)
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Amerykańska
- Warzywa
- Nabiał
- Ser
- Sery pleśniowe
- Mięso
- Przyprawy
- Kanapki
- Kremy
Odsłon: 331
7
Dania główne
Makaron z pesto i pulpecikami
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
- Impreza
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Penne
- Warzywa
- Szpinak
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Makarony
- Ciasta
- Makaronowe
- Bułki
- Jajka
Odsłon: 1178
7
REKLAMA