Sezon na truskawki

Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy

Autorka książki "Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy" proponuje nam prawie sto przepisów i jednocześnie z pasją opisuje piękno rodzinnych stron oraz przybliża sylwetki ludzi, którzy potrafią stworzyć ze zwykłych darów ziemi niezwykłe przysmaki.

Fot. materiały prasowe

Najlepsza toskańska kuchnia to proste dania, zachowujące smak składników, z których je przygotowano. Autorka książki proponuje nam typowo toskańskie potrawy: przekąski, pierwsze i drugie dania oraz domowe wypieki, wszystkie zrobione w domu i sfotografowane przez nią samą. Cenne informacje dotyczące tego, czym powinny się charakteryzować najlepsze produkty i jak przygotować z nich wyborne dania, będą niezwykle przydatne dla tych, którzy chcą choć na chwilę przemienić w Toskanię własną kuchnię, a konkretne wskazówki, gdzie warto się wybrać, pomogą tym, którzy planują kulinarną podróż po prowincjach takich jak Piza, Florencja czy Siena i potrzebują dobrego przewodnika.

Giulia Scarpaleggia - optymistka, marzycielka, blogerka kulinarna na pełny etat. Jej „Juls' kitchen" został uznany w 2013 roku za najlepszy blog kulinarny we Włoszech. Również poza granicami sło-necznej Italii cieszy się wielkim uznaniem wśród miłośników dobrej i zdrowej kuchni, pełnej emocji i niezwykłych smaków. Być sobą, bawić się tym, co się robi, robić to z odrobiną lekkości i dobrego humoru, proponować autentyczne przepisy, używając produktów sezonowych - oto jej recepta na sukces i zarazem życiowe motto.


Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?

- gdy się ją czyta, można się poczuć jak przy kominku u kogoś bliskiego, kto właśnie podaje herbatę i rozpoczyna miłą pogawędkę;
- dzięki niej można się przekonać, jak wielka jest siła prostoty, skoro kromka opieczonego chleba z roztartym czosnkiem i odrobiną wspaniałej oliwy albo talerz bobu i soczyście zielonych karczochów z kawałkiem pecorino mogą się stać daniami kompletnymi;
- doskonale nadaje się na upominek, gustowny, a jednocześnie praktyczny.

Polecamy!

 

Format:

234x258 mm

Liczba stron:

192

Ilustracje:

kolorowe zdjęcia

Oprawa:

twarda

Cena detal.:

42,00 zł

 

 

 

 

 

 

Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Placuszki jogurtowe z truskawkami

Delikatne, puszyste placuszki na jogurcie greckim ze świeżymi truskawkami to...

Odsłon: 707

15 min
7
15 min
1
Przekąski Wędzone rybki przez mojego męża

Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...

Odsłon: 45

30 min
6

Polecane artykuły

Informacje Babcia robiła najlepszą szczawiową. W sezonie robię z niego pesto, dodaję do makaronu i sałatek

Szczaw to jedno z tych warzyw, które niezwykle kojarzą się z dzieciństwem. Szczawiowa była wtedy prawdziwym przysmakiem. Nadal to jedno z najlepszy...

4
Informacje Zielona moc wiosny. Groszek zielony na 6 sposobów

Wiosna to idealny czas, aby cieszyć się pełnią smaków i korzyści, jakie oferuje wiele warzyw. Zielony groszek jest jednym z nich. To niepozorne wa...

7