Jamie Oliver z okładki nowej książki woła: „Razem”!

Już 13 października ukaże się w Polsce najnowsza książka Jamiego Olivera „Razem”. Ten pełen inspiracji, a przy tym praktyczny zbiór ponad 120 łatwych przepisów na zachwycające smakiem, aromatem i wyglądem dania to kulinarna opowieść o dodawaniu otuchy, świętowaniu, tworzeniu nowych wspomnień.

Fot. materiały prasowe

Spotkania z bliskimi - jak twierdzi Jamie - chyby nigdy jeszcze nie wydawały się tak ważne jak dzisiaj.

Impreza taco, wyżerka na luzie, a może rodzinny piknik lub kolacja we dwoje? W każdym rozdziale „Razem" znajdziemy specjalnie przygotowany zestaw niesamowitych potraw. Większość przepisów została pomyślana tak, żeby potrawy można było przygotować wcześniej, a nie na ostatnią chwilę - to olbrzymie ułatwienie, szczególnie przy większych imprezach wśród bliskich. Tak! - Jamie Oliver postawił sobie za nadrzędny cel, byśmy nie tkwili samotnie w kuchni, lecz cieszyli się jedzeniem wraz z naszymi gośćmi. W końcu tytuł książki zobowiązuje.

Jak pisze autor: „To, przez co przeszliśmy - wspólnie - jest bardzo nietypowe. Wielu z nas uświadomiło sobie, że niesłusznie braliśmy niektóre proste przyjemności codziennego życia za coś oczywistego. Bycie ze sobą to cenny dar. Przebywanie w obecności ukochanej osoby, przyglądanie się, jak jej twarz się rozjaśnia, dzielenie się wspomnieniami czy wspólne śmianie w głos - tak naprawdę o to chodzi w życiu".
Marzeniem Jamiego jest, by jego najnowsza książka stała się jedną z metod odbudowywania naruszonych przez pandemię więzi społecznych. Można rzecz, że to kolejne wcielenie powiedzenia „przez żołądek do serca". Bo przecież nie ma nic przyjemniejszego od wspólnych chwil - rozmów, uśmiechów, mniejszych i większych radości - kiedy towarzyszy nam pyszne jedzenie i wyborne drinki, w dodatku przygotowane przez nas samych. Sięgnijmy po „Razem" i spróbujmy wraz z Jamiem i jego nowym kulinarnym dziełem zmniejszyć dystans społeczny tam, gdzie możemy to zrobić: w naszych relacjach z najbliższymi.

Premiera: 13.10.2021

Wydawnictwo Insignis

Książka już wkrótce do wygrania w naszym konkursie

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Kluski ziemniaczane z dziurką

Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...

Odsłon: 60

30 min
3
Ciasta Biszkopt szpinakowy

Biszkopt szpinakowy do ciast i tortów. Prosty, doskonały w smaku, bardzo wilg...

Odsłon: 96

30 min
1
Desery Deser z ricottą i truskawkami

Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...

Odsłon: 137

15 min
6
Ciasta Ciasto arbuz

Ciasto na szpinakowym biszkopcie z kremem mascarpone i galaretką arbuzową. Pr...

Odsłon: 224

60 min
3
Sałatki Sałatka w kilka minut

Sałatka prosta w przygotowaniu i tylko z kilku składników, a przygotujesz ją...

Odsłon: 44

15 min
1

Polecane artykuły

Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

2
Informacje Co na obiad w piątek bez mięsa? Proste i szybkie w przygotowaniu przepisy

Piątek to dzień, w którym wiele osób rezygnuje ze spożywania mięsa. Jedni robią to z pobudek religijnych, inni natomiast z przyzwyczajenia i nawyku...

10
Informacje Krówki tailor-made od Cukrówek – nadaj swojej imprezie wyjątkowy charakter

Jak dotrzeć do serc uczestników Twojej imprezy? Przez żołądek! W dobie wszechobecnego nurtu tailor-made – także w branży eventowej – coraz większą...

0