Sezon na truskawki

Jak jeść słodycze i nie tyć

„Jak jeść słodycze i nie tyć” to zbiór przepisów na zdrowsze wersje słodkości, bez dodatku cukru, pełnych wartości odżywczych ale również smaku. Jessica Meinhard w swojej książce udowadnia, że można jeść słodycze i nie tyć!

Torty, ciasta, ciasteczka, batony, czekoladki, cukierki, lody i desery... Wszystko to pełne smaku i bez wyrzutów sumienia!
Przepisy mają wersję podstawową, a dodatkowo wegańską oraz pozbawioną laktozy i glutenu. Autorka podaje łatwo dostępne zamienniki produktów, które możesz śmiało zastosować bez uszczerbku dla smaku.

Sama autorka pisze o sobie tak:

„Przygodę z fit światem rozpoczęłam w 2014 roku, kiedy odkryłam programy treningowe Ewy Chodakowskiej. W 2015 roku, w ramach postanowienia noworocznego, zdecydowałam się na dobre zmienić nawyki żywieniowe i z totalnej kuchennej niezdary, niepotrafiącej zrobić nawet jajecznicy, stałam się osobą gotującą z zamiłowania. Korzystając z przepisów Ewy, odkrywałam nowe smaki i w ten sposób nauczyłam się kucharzyć. W półtora roku udało mi się zmienić rozmiar ubrań z 42/44 na 36/38 i schudnąć 17 kilogramów. Swoje poczynania kulinarne dokumentowałam od początku na Instagramie (@shining_star_9), co mobilizowało mnie do dalszego działania. Teraz to ja motywuję innych do zmian i walki o lepszą wersję siebie, a fit słodycze to część tej zdrowej przygody."

Jessica Meinhard - autorka Instagrama shining_star_9, pasjonatka zdrowej i smacznej kuchni. Pozytywnie nastawiona do życia entuzjastka wyzwań, wyznająca zasadę „Nigdy się nie poddawaj!". Dzięki diecie i aktywności fizycznej w ciągu roku zmieniła swoje życie, by dziś zarażać uśmiechem, energią i pomysłami na zdrową i słodką codzienność.

Książka już wkrótce do wygrania w naszym konkursie

Książka ukazała się nakładem wydawnictwa Pascal.

Źródło: materiały prasowe

 

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto czekoladowe z bananami

Szybkie ciasto na Dzień Dziecka. Jest mocno wilgotne, bardzo czekoladowe o le...

Odsłon: 100

30 min
4
30 min
6
Dania główne Pulled pork

Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...

Odsłon: 246

30 min
6

Polecane artykuły

Informacje Babcia robiła najlepszą szczawiową. W sezonie robię z niego pesto, dodaję do makaronu i sałatek

Szczaw to jedno z tych warzyw, które niezwykle kojarzą się z dzieciństwem. Szczawiowa była wtedy prawdziwym przysmakiem. Nadal to jedno z najlepszy...

4
Informacje Zielona moc wiosny. Groszek zielony na 6 sposobów

Wiosna to idealny czas, aby cieszyć się pełnią smaków i korzyści, jakie oferuje wiele warzyw. Zielony groszek jest jednym z nich. To niepozorne wa...

6