Sezon na truskawki

Konkurs: Prześlij przepis wraz ze zdjęciem, inspirowany produktami marki CIRIO

Nie daj się zimowej nudzie, wprowadź do swojej kuchni smak i kolor. Zaproponuj nam dania z przetworami z pomidorów marki Cirio.

Za pomocą formularza konkursowego prześlij przepis wraz ze zdjęciem i wygraj jeden z 10 zestawów produktów marki Cirio oraz zestaw noży ceramicznych Jamiego Olivera. Każdy z nich jest warty 100 zł.! Biorąc udział w konkursie masz także niepowtarzalną szansę, aby to właśnie Twój przepis znalazł się w naszym najnowszym e-booku.

Jeśli wraz z zakończeniem lata nie chcemy żegnać się z pomidorami, w okresie zimowym powinniśmy surowe zastąpić przetworzonymi np. passatą lub pomidorami z puszki. Świeże pomidory importowane są do nas z Holandii lub Meksyku, dojrzewają w sztucznych warunkach stąd ich mizerny kolor oraz smak.

Warto wiedzieć, że pomidory i ich przetwory są nieocenionym źródłem witamin i pierwiastków mineralnych. Wzmacniają odporność i przeciwdziałają starzeniu się skóry. Zawarty w nich likopen zmniejsza ryzyko zachorowania na miażdżycę, raka czy zawał serca - łatwiej przyswajalny jest, ten występujący w przetworach niż surowych pomidorach!

Wszystkim smakoszom pomidorów godna polecenia jest marka Cirio, która od 150 lat dba o nieskazitelną jakość swoich produktów, rozpieszczając przy tym podniebienia swoich klientów.
Do produkcji pomidorów Cirio wykorzystywane są wyłącznie włoskie pomidory, zbierane w optymalnej fazie dojrzałości (czyli w porze słonecznego, włoskiego lata) i przetwarzane są zaraz tego samego dnia. Dzięki temu zawsze można liczyć na fantastyczny zapach i prawdziwie pomidorowy smak każdej potrawy.

Masz sprawdzony przepis na danie z pomidorami? Pochwal się nim i wygraj cenne nagrody! Inspiracje znajdziesz tutaj.

Na Wasze zgłoszenia czekamy do 2.03.2015

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Wędzone rybki przez mojego męża

Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...

Odsłon: 20

30 min
1
Ciasta Ciasto czekoladowe z bananami

Szybkie ciasto na Dzień Dziecka. Jest mocno wilgotne, bardzo czekoladowe o le...

Odsłon: 122

30 min
4

Polecane artykuły

Informacje Babcia robiła najlepszą szczawiową. W sezonie robię z niego pesto, dodaję do makaronu i sałatek

Szczaw to jedno z tych warzyw, które niezwykle kojarzą się z dzieciństwem. Szczawiowa była wtedy prawdziwym przysmakiem. Nadal to jedno z najlepszy...

4
Informacje Zielona moc wiosny. Groszek zielony na 6 sposobów

Wiosna to idealny czas, aby cieszyć się pełnią smaków i korzyści, jakie oferuje wiele warzyw. Zielony groszek jest jednym z nich. To niepozorne wa...

7