Podwieczorek, Małe popołudniowe co nieco
Podwieczorek w tradycji to lekki posiłek, na który jadało się zazwyczaj drobne przekąski, jak naleśniki, placuszki czy racuchy, bądź owoce. Podawało się też ciepłe napoje, różne herbatki, soki owocowe.
REKLAMA
W soboty i niedziele stanowił nienaruszalny punkt dnia, będący okazją do spokojnego porozmawiania przy herbatce, chwili relaksu czy spotkań sąsiedzko-towarzyskich. Dzisiaj być może jest to sposób na to, by zwolnić tempo i pocieszyć się chwilę, czyjąś obecnością.
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Przekąski
Wędzone rybki przez mojego męża
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
6
Dania główne
Kanapka "President" (Brie z boczkiem z grila)
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Amerykańska
- Warzywa
- Nabiał
- Ser
- Sery pleśniowe
- Mięso
- Przyprawy
- Kanapki
- Kremy
Odsłon: 332
7
Dania główne
Makaron z pesto i pulpecikami
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
- Impreza
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Penne
- Warzywa
- Szpinak
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Makarony
- Ciasta
- Makaronowe
- Bułki
- Jajka
Odsłon: 1178
7
REKLAMA