Sezon na truskawki

Otwórz się na róż!

Cydr Lubelski otwiera sezon orzeźwienia, wprowadzając do swojej oferty wakacyjną edycję limitowaną – różowy Cydr Lubelski Rose!

Fot. 123RF/Picsel

Obecnie na rynku dostępnych jest kilka rodzajów Cydru Lubelskiego, takich jak Klasyczny, Antonówka, Niefiltrowany czy Miodowy, a także jego gruszkowy brat czyli Perry Lubelski. Ich smaki są różne, ale łączy je proces produkcji oparty na 100% świeżo tłoczonym soku z jabłek lub gruszki, brak barwników i aromatów oraz naturalny smak, który jest znakiem rozpoznawczym całej marki.

Teraz, jako pierwsi w Polsce, wszystkim miłośnikom cydru serwujemy totalną nowość! Limitowaną edycję Cydru Lubelskiego Rose. To cydr różowy, a jednak przygotowany w 100% ze świeżego soku z jabłek. Skąd zatem pochodzi charakterystyczny, różowy kolor?

Cydr Lubelski Rose swoją niepowtarzalną barwę zawdzięcza odmianie jabłek o czerwonym miąższu - Red Love. Ta wyjątkowa odmiana charakteryzuję się ogromną ilością przeciwutleniaczy, a także posiada ponad 30 razy więcej antyoksydantów niż inne odmiany jabłoni. Sok z odmiany Red Love jest kupażowany z sokami z innych odmian jabłek, a następnie poddawany naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze, dzięki czemu zachowuje najcenniejsze składniki jabłek oraz autentyczną kompozycję smaków i aromatów.

Konsumenci będą mieli okazję spróbować nowego cydru już w kwietniu. Limitowana edycja Cydru Lubelskiego ROSE będzie dostępna w sklepach w pojemności 1000 ml. Jego rekomendowana cena w kanale handlu nowoczesnego i tradycyjnego wynosi 13,99 zł.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto czekoladowe z bananami

Szybkie ciasto na Dzień Dziecka. Jest mocno wilgotne, bardzo czekoladowe o le...

Odsłon: 70

30 min
3
30 min
6
Dania główne Pulled pork

Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...

Odsłon: 229

30 min
5
Desery Muffinki czekoladowe bez mąki

Jeśli jesteś osobą unikającą mącznych potraw, nie musisz rezygnować z pysznyc...

Odsłon: 579

30 min
2

Polecane artykuły

Informacje Babcia robiła najlepszą szczawiową. W sezonie robię z niego pesto, dodaję do makaronu i sałatek

Szczaw to jedno z tych warzyw, które niezwykle kojarzą się z dzieciństwem. Szczawiowa była wtedy prawdziwym przysmakiem. Nadal to jedno z najlepszy...

4
Informacje Zielona moc wiosny. Groszek zielony na 6 sposobów

Wiosna to idealny czas, aby cieszyć się pełnią smaków i korzyści, jakie oferuje wiele warzyw. Zielony groszek jest jednym z nich. To niepozorne wa...

5