Sezon na truskawki

"Family Food Fight. Pojedynek na smaki”: Mali jurorzy ocenią kulinarne popisy uczestników

W 6. odcinku programu „Family Food Fight. Pojedynek na smaki” zapanuje istne szaleństwo. Rodziny wezmą udział w przygotowaniu kinderbalu dla najbardziej wymagających i szczerych gości - dzieci. Mali jurorzy bez ogródek podsumują kulinarne popisy uczestników i wskażą te drużyny, które powinny trafić do półfinału.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Wielkimi krokami zbliżamy się do finału! W grze pozostały cztery drużyny - Krechowie, Szatanowie, Bojdowie i rodzina Kryścio. Każda z nich ma 25% szans na wygraną, czyli tytuł najlepiej gotującej rodziny w Polsce i 100 tysięcy złotych.

W walce o miejsce w półfinale „Family Food Fight. Pojedynek na smaki" liczyć się będzie zdanie najmłodszych.

- Zaprosiliśmy najbardziej wymagających jurorów, przy których nasza trójka to pikuś - zapowiedziała Ewa Wachowicz. W studio pojawi się grupa wygłodniałych kilkulatków, dla których drużyny przygotują wesoły kinderbal. W menu muszą znaleźć się cztery przekąski - wśród nich jedna z wykorzystaniem brukselki! To będzie nie lada wyzwanie, no bo jak przygotować warzywo, które sami dorośli nierzadko omijają szerokim łukiem, aby zasmakowało kilkulatkom?

Drużyny, które nie zdobędą uznania w oczach małych jurorów, staną do emocjonującej dogrywki i będą musiały popisać się przygotowaniem - wydawałoby się prostego dania - risotto. Jednak presja czasu i nerwy zrobią w swoje. W kuchniach będzie kipiało od emocji, a w jednej z nich zapłonie... prawdziwy ogień! Na widzów czeka wieczór pełen kulinarnych inspiracji!

Family Food Fight: Ewa Wachowicz

 

„Family Food Fight. Pojedynek na smaki" w każdą środę o godz. 20:05 na antenie Polsatu.

 

Wszystkie odcinki można obejrzeć bezpłatnie w nowym serwisie Polsat Go.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Wędzone rybki przez mojego męża

Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...

Odsłon: 20

30 min
1
Ciasta Ciasto czekoladowe z bananami

Szybkie ciasto na Dzień Dziecka. Jest mocno wilgotne, bardzo czekoladowe o le...

Odsłon: 126

30 min
4

Polecane artykuły

Informacje Babcia robiła najlepszą szczawiową. W sezonie robię z niego pesto, dodaję do makaronu i sałatek

Szczaw to jedno z tych warzyw, które niezwykle kojarzą się z dzieciństwem. Szczawiowa była wtedy prawdziwym przysmakiem. Nadal to jedno z najlepszy...

4
Informacje Zielona moc wiosny. Groszek zielony na 6 sposobów

Wiosna to idealny czas, aby cieszyć się pełnią smaków i korzyści, jakie oferuje wiele warzyw. Zielony groszek jest jednym z nich. To niepozorne wa...

7